El PSM Més per Menorca denuncia que el nou llibre d’estil d’IB3 vulnera l’Estatut d’Autonomia

El diputat del PSM Més per Menorca, Nel Martí, qualifica de “cop d’estat lingüístic” el nou manual d’estil de l’ens públic

El PSM Més per Menorca, a través del Grup Parlamentari MÉS, ha manifestat avui la seva oposició a la modificació del llibre d’estil de la Radio Televisió Pública de les Illes Balears IB3, el qual inclou l’article salat, així com també varis castellanismes. Des del PSM Més per Menorca assegurem que el Govern canvia de facto el llibre d’estil a través d’instruccions internes que el contradiuen, vulnerant així la prescripció de l’Estatut d’Autonomia pel que fa a la participació de la UIB com entitat consultiva i assessora en matèria lingüística.

IB3, un nou estil

En aquest sentit, el diputat Nel Martí, ha qualificat aquest fet com un “cop  d’estat lingüístic contra la llengua dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers”.

Des del PSM Més per Menorca assegurem que el Govern enganya el Parlament ja, a data de 30 de juny, respon a les preguntes de control del seu grup dient que “no ens consta que IB3 es plantegi modificar el llibre d’estil”.

Martí ha criticat que el Govern continuï amb la seva política lingüicida contra el català, tant a IB3 així com també a les escoles a través del TIL. “La política de Bauzá és la d’esmicolar, i després arraconar, la llengua de les Balears, i convertir en anècdota qualsevol diferència cultural amb Espanya”, ha manifestat el diputat del PSM Més per Menorca.

Adjuntem la resposta del Govern de dia 30 de juny sobre el llibre d’estil d’IB3.

Resposta Govern llibre estil IB3