El PSM Més per Menorca segueix mostrant el seu suport a la proposició de Llei Menorca Reserva de Biosfera, dissenyada i treballada des de Menorca

El PSM Més per Menorca segueix mostrant el seu suport a la proposició de Llei Menorca Reserva de Biosfera, dissenyada i treballada des de Menorca

Des del PSM – Més per Menorca volem mostrar el nostre suport als Consellers de Més per Menorca en la defensa d’una llei tan important com aquesta, feta des de Menorca, i que pot significar  una vertadera eina per aplicar polítiques reals amb l’esperit la declaració de Menorca reserva de la biosfera, gairebé 30 anys després.

El passat 8 d’abril des del PSM Més per Menorca mostràvem el nostre suport a la nova Llei Menorca Reserva de Biosfera fer valer la condició de Menorca com a reserva i poder remarcar aquest fet diferencial davant la resta d’Illes Balears.

Consideràvem que era  necessari disposar d’un instrument normatiu que treballi pels nous reptes socials, ambientals i econòmics i avançar cap a l’Agenda 2030 i perquè aquesta llei incorpora mesures tan necessàries com garantir la dotació econòmica per tirar endavant amb les actuacions previstes, això ens ha de permetre gestionar els recursos de Menorca des de Menorca i poder donar suport a sectors econòmics clau per aquesta Reserva de Biosfera. Poder disposar d’una eina legal amb una dotació econòmica que ens permeti aplicar polítiques reals i centrades en l’esperit de la  figura de Menorca com a Reserva de Biosfera. Una declaració que, l’any que ve, ja complirà 30 anys i que encara no disposa d’instrument efectiu per dotar de contingut aquesta declaració.

És per això, que alhora que  reafirmar el nostre compromís amb la Llei de la reserva de la biosfera, volem mostrar el nostre suport als consellers de Més per Menorca, en aquests dies convulsos, en la seva defensa d’una llei plena de contingut, útil, que no estigui descafeïnada i amb la seva convicció de voler gestionar el territori de Menorca, des de Menorca, d’una forma diferent amb un model econòmic diferent per garantir un futur sostenible i diversificat.

Consideram que la suspensió del ple de dilluns, i, per tant, de l’aprovació de la Proposició no de llei,  no és una bona notícia per Menorca, ja que ens hi jugam massa per deixar passar una oportunitat com aquesta, després de dos anys d’intensa feina i amb una gran amplitud de participació en el procés d’elaboració d’aquesta.

Esperem que, més prest que tard, s’aprovi una proposició de llei compromesa amb Menorca i que es converteixi, després del tràmit parlamentari pertinent,  en la Llei de Reserva de Biosfera el més prest possible.