Esmena perquè el Govern aporti recursos al Pla d’autoprotecció de Sant Joan

PSM Més per Menorca demana al Govern que aporti 100.000 € al Pla d’autoprotecció de les Festes de Sant Joan de Ciutadella

El PSM de Ciutadella demana al Govern de les Illes que a través del Pressupost de la CAIB per al 2015 el Govern destini 100.000 € al Pla d’autoprotecció que s’està elaborant. Joana Gomila i Nel Martí recorden que el Pla recollirà mesures tant d’organització com de recursos humans i materials, i que és previsible que tindran un cost. I en aquest sentit l’Ajuntament i la societat ciutadellenca necessitaran del suport econòmic del Govern. “No preveure aquesta aportació és una negligència”, afirmen els menorquinistes.

Sant joan

Joana Gomila, portaveu del PSM de Ciutadella, explica que aquest increment de despesa ja s’ha posat de manifest en el projecte de pressupost de l’Ajuntament, que ha incrementat les despeses de Sant Joan passant de 125.000 el 2014 a 300.000€ per al 2015, argumentant precisament el cost derivat d’aplicar el Pla d’emergències. “No pot ser que l’Ajuntament hi hagi de destinar tants recursos i per açò és necessària l’aportació del govern”, diu Gomila.

El PSM Més per Menorca considera que la situació de risc que es dóna a les Festes de Sant Joan és previsible i excepcional, per l’elevada concentració humana que es produeix en pocs dies i en un context de festa on el protagonista és el cavall.

L’esmena presentada s’inclou en el programa 223A, dedicat a Emergències, del projecte de pressupost de la CAIB 2015, en el capítol 7 de transferències corrents a l’Ajuntament de Ciutadella.