Esmenes sobre els compromisos del PP en transport aeri

“Per a Bauzá no existeix el problema del transport aeri. Per a ell els menorquins ens queixam de vici.”

El PSM Més per Menorca ha presentat tres esmenes a la moció sobre transport aeri que es debatrà i votarà dimarts que ve en el darrer ple del primer període ordinari d’enguany, del Parlament de les Illes Balears.

aeroport

Els menorquinistes donaran suport a la moció presentada pel PSOE, però hi han volgut incorporar tres propostes de resolució per a posar de manifest els incompliments del PP en relació a la millora de la comunicació aèria.

El primer incompliment fa referència al Pacte d’acció pel transport aeri, un compromís que va signar el president Tadeo (aleshores candidat) juntament amb la resta de candidats de tots els partits polítics. El document contemplava en dos punts que els partits, tant en el govern com a l’oposició, treballarien “per evitar les actuals tarifes abusives i la insuficiència de vols amb la finalitat d’equiparar el nostre servei aeri amb qualsevol servei de transport que gaudeix la resta de la població en el territori peninsular”. El compromís incorporava explícitament una valoració crítica de la realitat quant a freqüències i preus, situació que no ha millorat gens però que ara el Govern, de la mà del seu director general de ports i aeroports nega i qualifica de “problema inventat”.

“Estem igual o pitjor que abans, però la diferència és que ara el Govern treballa des de la premissa de què no existeix el problema del transport aeri”, diu Nel Martí.

PSM Més per Menorca espera que el PP compleixi amb el que va signar (un Pacte impulsat per la Plataforma El Transport Aeri ens Ofega), i voti a favor d’aquest punt. Espera que ho facin especialment Tadeo i els diputats menorquins, expressant així el seu rebuig a la posició del Govern que ha menyspreat i arraconat la petició del Consell de Menorca, a través d’un acord unànime, en el qual es demana incrementar provisionalment el descompte de resident fins que s’implanti una tarifa única d’uns 30 euros.

Les dues esmenes referides al Pacte d’acció per al transport aeri són aquestes:

1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a complir amb els compromisos recollits en el Pacte d’acció per al transport aeri, signat el 30 d’abril del 2011 per tots els partits polítics que van concórrer a les eleccions autonòmiques.

2. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a presentar en el menor temps possible un pla estratègic de mobilitat aèria, que incorpori les propostes fetes pels consells insulars, per evitar les actuals tarifes abusives i la insuficiència de vols amb la finalitat d’equiparar el nostre servei aeri amb qualsevol servei de transport que gaudeix la resta de la població en el territori peninsular, tal com recull el Pacte d’acció per al transport.

El PSM Més per Menorca també presenta una esmena referida a un altre incompliment: la dels tres bitllets als estudiants.

http://ultimahora.es/menorca/noticias/local/2011/38515/el-pp-anuncia-tres-billetes-cada-curso-para-los-que-menorquines-que-estudien-fuera-de-las-islas.html

El text de la tercera esmena és aquest:

3. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes a complir amb el compromís electoral del PP segons el qual, durant cada curs escolar, s’han de concedir tres bitllets d’anada i tornada a tots els estudiants de les Illes Balears que continuïn la seva formació universitària o superior fora de les Illes.

Els menorquinistes ja van expressar en el seu moment que la proposta no era la millor manera de compensar els costos de desplaçament dels estudiants menorquins. El PSM Més per Menorca apostava per millorar i ampliar el sistema de beques, amb més recursos, amb pagaments anticipats, etc. En qualsevol cas, independentment del sistema, la qüestió era complir amb la promesa electoral que signifiquès un impuls als nostres estudiants. I a hores d’ara la promesa no es preveu ni tan sols la reclamen (el PP de Menorca).

“A Bauzá ni li interessen els problemes dels menorquins i menorquines, però Tadeo tampoc no ha fet res perquè açò canviï”, afirma Nel Martí.

 

Pacte d'acció transport p4 castellà

Pacte d'acció transport p3 castellà