Grup MÉS: “el Govern del PP avança en el procés de privatització de la sanitat pública”

Fina Santiago: “com és possible que Salut destini 8 milions d’euros per les empreses privades després d’acomiadar més de 1.000 treballadors públics?”

El Grup Parlamentari MÉS denuncia que el Govern del PP està avançant en el procés de privatització de la sanitat pública. La diputada Fina Santiago es demana: “com és possible que la Conselleria de Salut hagi acomiadat a més de 1.000 treballadors públics i ara tengui 8 milions d’euros per destinar-los a empreses privades?”. Santiago fa referència als 6 milions i mig d’euros adjudicats a la Policlínica Miramar i a més d’1 milió que rep la Fundació Kovacs via subvenció.

La diputada ecosocialista recorda que “amb aquests 8 milions es podrien contractar 114 metges o infermeres”. Fina Santiago considera que “el Govern ha encetat un procés de privatització de la sanitat pública”.

El Grup MÉS ja va denunciar aquesta política al debat dels pressuposts de 2013, en què hi havia 40 milions d’euros menys al capítol de personal i 40 milions més al capítol de contractacions a altres empreses.

Santiago reitera que l’estratègia del PP per privatitzar la sanitat consta de les següents passes:

  • Fer-la més barata: reducció de sous, reducció de professionals…
  • Desprestigiar-la: augment de les llistes d’espera, no substitucions de baixes ni vacances…
  • Acostumar els ciutadans a compartir sanitat pública amb sanitat privada.
  • Externalitzar serveis com el que s’acaba de contractar.

Com a part d’aquest procés, el Grup MES també apunta que “ens estan canviant de mentalitat per acceptar progressivament que la sanitat no pot ser universal. Ens acostumen a excloure gent (ara els immigrants irregulars el futur ja es veure), ens acostumen a pagar per allò que no pagàvem (targeta sanitària, pensionistes productes farmacèutics, transport sanitari no ambulatori…)”.