HI VOLS PARTICIPAR? obert període d’al·legacions a l’aprovació inicial de la norma territorial transitòria

imatge campanya territori- etiqueta formatget - copia

Dissabte passat 31 de maig, al BOIB , es va publicar l’acord del Ple del Consell Insular de Menorca de 26 de maig pel qual es va aprovar la Norma Territorial Transitòria i que us podeu descarregar d’aquet mateix enllaç

Una vegada publicada, i després de comprovar que el PP no va fer cas a la petició que es va fer d’allargar el període d’exposició (per tal que els ciutadans, entitats, associacions i moviments puguin llegir-la bé i, en el cas de considerar-ho oportú, presentar al·legacions), s’observa que existeix un termini de només 20 dies hàbils per presentar al·legacions. Aquest termini finalitzarà el proper 24 de juny, ben damunt les Festes de Sant Joan a Ciutadella.

El passat dilluns 16 de juny, a proposta del PSM Més per Menorca i del PSOE, el plenari va aprovar per unanimitat allargar el període d’al·legacions fins dia 30 de juny.

Aquesta Norma, com moltes de les lleis i actuacions dels governs del PP, té una incidència molt directa sobre l’illa de Menorca: s’altera el model territorial actual i la seva planificació urbanística, i, òbviament, el seu model de desenvolupament. Per açò, és necessari analitzar-la en profunditat, llegint la lletra petita i sense obviar la globalitat de les normes aprovades fins avui.
Així, i sabem que és difícil, hem d’analitzar quin és el resultat damunt Menorca i els menorquins de l’aplicació d’aquesta Norma Territorial sense oblidar, per exemple, la nova Llei de costes, el decret de mesures urgents, la nova Llei del sòl, la nova Llei General Turística, i la futura la Llei Agrària; o actuacions com el projecte d’ampliació de la carretera general, les prospeccions petrolieres, els nous projectes d’extracció de biomassa o el dragatge del port de Maó.

Ens ajudes a fer aquesta anàlisi? Els menorquinistes estaríem encantades que ens ajudessis a llegir la Norma i mirar les seves conseqüències. Nosaltres, una vegada analitzats els suggeriments que ens puguis fer, et donarem resposta. Per aquest motius, ens hauries de deixar alguna dada de contacte o la manera per poder contactar amb tu. Així, ho pots fer de vàries maneres:
a) Fent comentaris directament a la notícia del web.
b) Enviant comentaris, suggeriments, etc. des de l’apartat de contacte del web.
c) Enviant comentaris, suggeriments, etc. a menorca@psm-menorca.cat
d)Omplint aquest ESBORRANY AL·LEGACIONS A NTT i ens l’envies a menorca@psm-menorca.cat

A més, al següent enllaç es pot trobar la Intervenció de la Consellera Maite Salord en el Ple Extraordinari del Consell Insular de Menorca en què es va dur a aprovació inicial la Norma Territorial Transitòria. Cal recordar que va ser aprovada amb els vots del PP, les abstencions del PSOE i el vot en contra del PSM Més per Menorca. Al web i a les hemeroteques podreu trobar molta més informació sobre com ha anat la redacció de la Norma.

Moltes gràcies!