Tadeo s’ha deixat enganyar per Bauzá

Bauzá ordena un acord que deixa Menorca a la cua de les Illes en benestar

Arran de l’aprovació de la nova Llei de finançament definitiu dels consells insulars, el PSM Més per Menorca vol reiterar la seva posició en el sentit de què:

  1. Amb aquest nou sistema de finançament hi perden tots els consells, però hi perd especialment Menorca que rebrà quasi tres milions d’euros menys per als serveis que gestionen tots els consells. Menorca tindrà, per tant, menys recursos per a serveis socials i assistència social, per a carreteres i camins, etc., però també per a altres competències com joventut o transport terrestre.
  2. El nou sistema és dolent avui, però ho serà encara més en el futur. Els nous càlculs de distribució dels recursos donen menys pes al costos fixes i a la doble insularitat, afectant negativament a Menorca. Dit d’una altra manera, a mesura que hi hagi més recursos per distribuir, Menorca en rebrà proporcionalment la part més petita. “El nou sistema és una hipoteca insostenible per al futur de Menorca”, diu Nel Martí.Per als menorquinistes, el sistema de finançament acceptat per Tadeo deixa a Menorca en una difícil situació i a la cua de la Comunitat Autònoma. Nel Martí repta a l’equip del Consell de Menorca a fer públics els informes tècnics o les valoracions econòmiques fetes pel Consell de Menorca sobre els efectes del nou sistema. “Vull pensar que els tenen, perquè seria molt greu que l’equip de govern hagués acceptat una modificació del finançament sense conèixer els efectes reals, d’avui i de demà”.
euros
Per la seva banda, Maite Salord, coordinadora i consellera del PSM Més per Menorca, creu que Tadeo ha acceptat el nou sistema de finançament amb els ulls tancats, sense analitzar-lo profundament i quedant-se amb les anècdotes, com la disposició addicional per a millorar en 600.000 euros la transferència de la gestió de Llatzaret que encara no s’ha produït.

Salord ha remarcat que la nova llei de finançament, que afecta al cor -les finances- de la màxima institució menorquina, ha estat assumida pel govern de Tadeo, sense que hagi estat ni presentada, ni consultada, ni debatuda i ni votada al plenari del consell insular. L’únic gest del govern insular en aquest sentit va ser una consulta en comissió d’un text de llei que ni tan sols és el projecte de llei que finalment s’ha tramitat.

“Els menorquins tenen dret a saber perquè a Menorca pagam un 30% més que a Mallorca per fer el mateix recorregut en autobús, o perquè a Menorca no podem assumir pràcticament un pis tutelat per a menors i en canvi sí que ho poden fer tranquil·lament a Mallorca. I la resposta a aquestes preguntes és el sistema de finançament dels consells”, afirmen els menorquinstes.