Impulsem iniciatives per millorar l'accessibilitat i l'aparcament als ports de Ciutadella

Impulsem iniciatives per millorar l'accessibilitat i l'aparcament als ports de Ciutadella

El grup municipal PSM Més per Menorca presenta al Ple de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca, que tindrà lloc el 16 de novembre de 2023, diverses mocions destinades a millorar l'accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor al Port i l'ampliació d'aparcaments al Port Vell i al dic de Son blanc.

 

Ascensor a l'aparcament de l'antiga estació marítima

Durant les dues anteriors legislatures, Ports IB va dur a terme diverses inversions al Port Vell de Ciutadella moltes de les quals van ser sol·licitades per l'Ajuntament, per un import de 5 milions d’€. Malgrat aquestes millores, el desafiament de l'accessibilitat persisteix.

El PSM Més per Menorca destaca la necessitat d'instal·lar un ascensor al costat de l'escala existent, millorant així l'accés a l'àrea d'aparcament i beneficiant els residents del barri de Dalt Sa Quintana. M. Jesús Bagur Benejam, portaveu del grup municipal, declara: "Creiem fermament que s'ha de continuar insistint a Ports IB per a la instal·lació d'aquest ascensor, que ja havia estat sol·licitat per l’anterior batllessa, i que millorà així l'accessibilitat al Port Vell de Ciutadella."

La moció presentada al Ple inclou els següents punts d'acord:

  1. Instar a Ports IB a tramitar i redactar, abans de l'any 2024, el projecte d'ascensor al costat de l'escala existent per millorar l'accessibilitat universal al Port Vell.

  2. Instar a Ports IB a executar el projecte durant l'any 2024 si disposa de partida econòmica suficient, i si no és possible, demanar que es prevegi la partida corresponent als pressuposts del 2025.

 

Construcció d'un aparcament soterrat al costat de l'antiga estació marítima

En la mateixa línia, el grup municipal PSM Més per Menorca presenta una altra moció referent a la construcció d'un aparcament soterrat al costat de l'antiga estació marítima del Port Vell, per sota de l’actual aparcament de Ports IB al costat de l’escala. Amb l’alçada que hi ha considerem que es podrien fer fins a tres planes soterrades.

La portaveu, Ma Jesús Bagur Benejam, subratlla: "Continuem amb la recerca d'espais per oferir més places d'aparcament al nostre poble, així com seguim insistint en la necessitat d’aprovar el Pla de mobilitat sostenible de Ciutadella, que contribuirà a una millor mobilitat i facilitarà la circulació als veïns i vesines del nostre poble"

La moció presenta els següents punts d'acord:

  1. Instar a Ports IB a realitzar els estudis i informes necessaris sobre la possible construcció d'un aparcament soterrat a l'espai lliure al costat de l'antiga estació marítima.

  2. Demanar a Ports IB que faci públic el resultat de l'estudi i enviï una còpia a tots els grups polítics de l'Ajuntament.

 

Zona d'estacionament al Dic de Son Blanc

Finalment, PSM Més per Menorca presenta una tercera moció referent a la creació d'un estacionament de llarga durada a prop del Dic de Son Blanc, atenent a l'augment del trànsit de passatgers i mercaderies i a la manca d’un aparcament de llarga durada en les instal·lacions portuàries que obliga als usuaris a aparcar a Son Oleo o a la urbanització de Son Blanc. La proposta destaca la necessitat de proporcionar solucions als usuaris que utilitzen el vaixell com a mitjà de transport i es desplacen en vehicle privat fins al dic .

La portaveu del grup, M. Jesús Bagur Benejam, declara: "És imprescindible adaptar les infraestructures a la creixent demanda de trànsit marítim, oferint als ciutadellencs i visitants una opció d'estacionament propera i de llarga durada."

La moció inclou els següents punts d'acord:

  1. Instar a Ports IB a implementar el projecte de construcció d'un aparcament de llarga durada a prop del Dic de Son Blanc, segons el seu Pla General.

El grup municipal PSM Més per Menorca reafirma el seu compromís amb la millora de la mobilitat i l'accessibilitat a Ciutadella de Menorca i espera que la resta de grups municipals també ho faran, mostrant el seu recolzament a les mocions presentades al Ple de l'Ajuntament.

 

Notícies relacionades