L’exclusió dels docents amb B2 per impartir anglès

PSM Més per Menorca reclama a la Conselleria d’Educació que reconegui d’alguna forma el treball dels professors amb el B2 que han impartit anglès.

El procés d’admissió aprovat per la Consellera d’Educació, per al curs 2014-2015, ha modificat els criteris per a impartir classes d’anglès a Secundària. Fins aquest curs podien impartir l’assignatura d’anglès, a més dels llicenciats en filologia anglesa, els llicenciats en humanitats que tinguessin reconegut el nivell B2 de coneixement en anglès. A partir d’enguany, emperò, açò canvia i només podran fer-ho els llicenciats en filologia anglesa.

b2

El PSM Més per Menorca critica aquesta decisió “improvisada i no anunciada” de la Conselleria d’Educació. “Professors que fa molts anys que donen classe d’anglès, ara, sense avís previ, ni cap mesura que reconegui la seva labor, queden exclosos”, diu Nel Martí. El més lògic hagués estat que aquesta mesura s’hagués primer pactada amb els sindicats, i segon anunciada amb un o dos cursos d’antelació. I encara més: “el més raonable hagués estat reconèixer d’alguna manera la tasca d’aquests professors, ja sigui en la puntuació o en l’aplicació progressiva de la mesura”, explica la coordinadora i consellera del PSM Més per Menorca, Maite Salord.

Per al diputat menorquinista la mesura, “com ja és habitual en la forma de fer supèrbia i solitària de la consellera Camps” és improvisada i inesperada, a més d’injusta per a qui ha dedicat anys de feina a la docència i ara se’l treu fora com si haguessin gaudit d’un privilegi. De nou, Camps menysprea i maltracta els docents, els seus enemics a vèncer, i als quals no dedica ni 5 minuts per convèncer”.

Finalment, Salord expressa tot el seu suport al col.lectiu afectat per aquesta mesura injusta i injustificada, i informa que els menorquinistes han demanat la compareixença de Camps perquè doni comptes de la mesura a la Comissió d’Educació del Parlament.