Nel Martí: “IB3 no necessita externalitzar els serveis lingüístics. IB3 necessita internalitzar el català com a llengua pròpia”

El diputat menorquí del Grup MÉS lamenta que IB3 destini 116.160 euros per salar els informatius i, en canvi, no emeti ni un minut de programació en català.

Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca, ha lamentat avui que la Radio Televisió Pública de les Illes Balears (IB3) destini 116.160 euros per externalitzar els seus serveis lingüístics al temps que no emet ni un sol minut de programació en català.

IB3, un nou estil

Martí ha afirmat que, a dia d’avui, “el que realment necessita IB3 és internalitzar el català com a llengua pròpia, i no externalitzar els seus serveis lingüístics”. El diputat menorquí ha recordat que “l’any 2010 hi havia una Direcció General de Política Lingüística amb un pressupost propi de 6.237.602 euros i, actualment, la Directora General de Cultura, Isabel Cerdà, conserva les funcions de Política Lingüística de l’antiga direcció general però no les fa efectives”. El diputat del PSM Més per Menorca ha lamentat que en quatre anys el Govern ha reduït 6 milions d’euros en matèria de Política Lingüística i promoció exterior.

Segons Martí, “no hi ha doblers per a revitalitzar la llengua però sí per actuar contra ella. Actuar a IB3 en contra dels criteris científics de la UIB i l’IEC és actuar en contra de l’Estatut i en contra la llengua”.

Martí ha finalitzat recordant que durant aquest darrer any i mig “no hi ha hagut recursos a IB3 per tenir un assessorament lingüístic, ni per doblar o subtitular pel·lícules en català, i en canvi ara hi ha doblers per salar”. El diputat del PSM Més per Menorca ha lamentat que, en matèria lingüística i educativa, el Govern actuï seguint la doctrina del Circulo Balear, de la mateixa forma que en política econòmica ho fa seguint la de FAES.