PP i PSOE voten en contra de derogar el decret que permet les prospeccions petrolieres a les costes d’Eivissa

Els grups parlamentaris del PP i el PSOE han votat en contra de l’esmena defensada pel senador del PSM-EN, Pere Sampol, amb la qual es pretén derogar el decret que permet les prospeccions petrolieres al Mediterrani. Els dos partits espanyols ho han fet durant la reunió de la Comissió de Treball i Immigració del Senat, reunida ahir horabaixa.

Sampol denuncia el doble discurs que mantenen els representants de PP i PSOE tant als Parlaments com als Governs de Balears i País Valencià, mentre els senadors dels mateixos partits voten en contra dels seus companys de partit.

El senador del PSM-EN manté, amb tot, el vot particular contra aquest decret que autoritza a realitzar prospeccions perilloses davant les costes d’Eivissa i País Valencià, i per tant permet que la tramitació de l’esmena segueixi endavant. Està previst que es debati en el proper ple del Senat, que provablement se celebrarà el dia 9 de març.

“Estem preocupats per l’afectació sobre les possibles conseqüències sobre el sector turístic, però també pels impactes mediambientals i econòmics. És necessari obrir un debat sobre la necessitat d’aquestes prospeccions i analitzar en profunditat els riscos per l’ecosistema marí”.

A continuació, podeu veure el vídeo de la roda de premsa d’ Enric Morera i el senador mallorquí Pere Sampol parleant de les iniciatives defensades pel parlamentari del PSM-EN  respecte a temes energètics.  A   partir del minut 8:30h fa referència a les prospeccions petrolíferes i les actuacions dutes a terme per evitar-les.

 

El senador nacionalista confia que PP i PSOE rectifiquin durant el debat que es produirà en sessió plenària. “Sinó, estaran votant en contra dels interessos del sector turístic de les Illes Balears”.
Sampol ha comparegut en roda de premsa aquesta setmana junt amb Enric Morera, secretari general del Bloc Nacionalista Valencià. Morera, durant la seva intervenció ha criticat a PP i PSOE: “són uns hipòcrites i uns mentiders que diuen una cosa a València i a Madrid fan altra ben diferent. Els senadors i senadores valencians hauran de donar comptes d’esta traïció, que posa en perill el medi ambient i també el sector turístic valencià”.