Proposam que s’utilitzi el DNI quan el sistema SARA falli

Nel Martí: “SARA no en té cap culpa, la irresponsabilitat és de Rajoy i Bauzá que han utilitzat els illencs com a conillets d’indies perjudicant els interessos dels residents balears”

El PSM Més per Menorca proposa que s’utilitzi el DNI, com s’havia fet fins fa poc, quan el sistema SARA falli

L’octubre d’enguany, el PP i el Govern Bauzá divulgaven per tot arreu aquest twitt:

PP Menorca (@ppmenorca) twitteó a las 11:11 a.m. on mar, oct 07, 2014:

A partir del 1 de noviembre ya no será necesario presentar el certificado de residente para viajar. http://t.co/C3y6RKGJK6 (https://twitter.com/ppmenorca/status/519414720428646400)

Des del 2012, el PSM Més per Menorca ha criticat la forma com Foment ha volgut implementar la verificació de la

20141218
residència per evitar el frau en l’ús de la bonificació del 50% en els bitllets per a viatjar. Per al diputat Nel Martí és un error, amb greus conseqüències per als residents, tornar al certificat en paper per a comprar i facturar un bitllet d’avió, i molt més quan des del Ministeri de Foment s’estava treballant per a incorporar un nou sistema telemàtic, anomenat SARA, per a verificar la residència sense necessitat d’haver de presentar el certificat en paper cada vegada. El PSM Més per Menorca proposava que en lloc reimplementar la presentació del certificat de resident, fet que generava costos, burocràcia i perjudicis innecessaris, s’accelerés i garantís la nova aplicació SARA de manera que tant les agències com les companyies poguessin verificar en temps real la residència de l’usuari i aplicar el descompte de resident.

Ara, passats quasi dos mesos des què s’ha eliminat de forma general la presentació del certificat, els constants errors del sistema obliguen a les agències i companyies a recomanar als usuaris que segueixin portant el certificat de resident en paper. Aquesta contradicció entre l’anunci fet per Foment i el Govern Bauzá, i la realitat, està generant més perjudicis que mai als viatgers que un dia sí i un altre no passen de “residents” a “no residents”.

El PSM Més per Menorca insta al Govern Bauzá a que actuï, i a que reclami a Foment sol·lucions per acabar amb l’actual caos que està perjudicant a usuaris i agències de viatges. El PSM Més per Menorca proposa que mentre Foment sigui incapaç de garantir el bon funcionament del sistema de verificació SARA, davant el conflicte d’haver comprat un bitllet amb el descompte de resident i que aquest no hagi incorporat la residència a les Illes Balears, es segueixi utilitzant el DNI com a sistema de verificació, com s’havia fet fins fa poc.

El diputat del PSM Més per Menorca acusa a Bauzá d’haver permès a Foment utilitzar als residents balears com a conillets d’indies amb un sistema telemàtic no implementat, ni avaluat en el seu funcionament. “Ens l’han aplicat com qui aplica una vacuna sense abans haver fet els previs examens i tests d’avaluació, i la vacuna ha sortit fallada. Ens han tractat com a conillets d’indies, sense valorar els efectes secundaris que podria tenir”, diu Martí.