Sampol interpel·la el ministre d’Indústria sobre la pujada de les tarifes elèctriques

El senador del PSM-EN intervindrà en el ple del proper dimarts per posar en evidència la injustícia que suposa l’actual sistema tarifari mentre les principals companyies productores obtenen beneficis milionaris

El senador nacionalista pel BLOC-PSM-Verds, Pere Sampol, ha registrat una pregunta oral que dirigirà al ministre espanyol d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, durant la sessió plenària de la Cambra Alta el proper dimarts. Sampol demanarà explicacions al ministre sobre la pujada de les tarifes elèctriques espanyoles en un moment en què les principals companyies productores han tancat l’exercici de 2010 amb beneficis milionaris.

“Endesa, Iberdrola i Gas Natural tancaren l’exercici de 2010 amb un augment del 10% dels beneficis respecte l’any anterior, amb 8.200 milions d’euros de beneficis, tot i la baixada del consum d’energia elèctrica”. Al mateix temps, Sampol denuncia que el govern espanyol culpa les 68.000 explotacions d’energia solar fotovoltaica del dèficit de tarifa, quan aquest en realitat es remunta a l’època del president del PP José María Aznar, quan encara no existien aquestes petites exploracions.

El senador del PSM-EN lamenta que els beneficis milionaris de les companyies elèctriques suposen un cost de més de 170 euros per a cada ciutadà de l’estat espanyol. Un fet que s’agreuja amb la sospita que aquestes empreses practiquen evasió d’impostos, ja que segons ha denunciat l’Observatori de la responsabilitat social de les empreses de l’IBEX 35, aquestes tres grans elèctriques tenen sucursals a paradisos fiscals.

Roda de premsa de Pere Sampol i Nel Martí sobre Energia

Interpel·lació Ministre Sebastián